Wat kost een aanbouw?

Terug naar overzicht
Aanbouw plan boor

Heeft u behoefte aan een extra kamer in huis? En wilt u graag lekker blijven zitten waar u zit? Dan biedt een aanbouw uitkomst. Hierbij wordt er een extra ruimte aan uw huis vastgemaakt. Enkele voorbeelden hiervan zijn een garage, bijkeuken of serre, maar ook een extra slaapkamer of badkamer behoort tot de mogelijkheden. Dit biedt dus veel mogelijkheden, maar wat kost dat nu eigenlijk zo’n aanbouw? In dit blogartikel vertelt BAMAB bouw je meer over de kosten van een aanbouw.

Welke factoren bepalen wat een aanbouw kost?

De gemiddelde prijs van een aanbouw bedraagt 21.000 euro. Hoe hoog de prijs uiteindelijk zal zijn is van meerdere factoren afhankelijk en deze lichten we graag even toe.

1. Breedte en diepte aanbouw

Een belangrijke factor voor de kosten van de aanbouw is de grootte van de aanbouw. Hoe groter hoe duurder. Bij een standaard uitbouw komt dat ongeveer uit op een verschil van 1.000 euro voor een halve meter meer of minder breed. En 1.300 euro voor een halve meter meer of minder diepte.

2. Prefab of maatwerk

Vanzelfsprekend brengt een maatwerk aanbouw hogere kosten met zich mee dan een prefab aanbouw. Dit kan wel 2.000 euro schelen in vergelijking met maatwerk. Hoeveel duurder maatwerk precies is, hangt van uw wensen. Maar dan heeft u natuurlijk wel een uitbouw die helemaal aan uw wensen voldoet.

3. Materialen

De kosten van een aanbouw bestaan voor ongeveer 60% uit materiaalkosten. De keuze voor baksteen of aluminium en gewoon dubbel glas of HR+++ glas, bepalen dus voor een groot deel de prijs. Aan de andere kant zult u met betere isolatie natuurlijk ook weer op de energiekosten besparen. Nu iets meer uitgeven kan op lange termijn dus voordelig zijn.

4. Extra opties

Een aanbouw kunt u helemaal naar wens door ons laten bouwen, want er zijn vele extra opties. Zo kunt u kiezen voor:

  • een schuifpui of tuindeuren;
  • vloerverwarming;
  • dakkoepels;
  • heipalen voor meer stevigheid;
  • de aanleg van elektra;
  • stucwerk;
  • en nog veel meer.

 

Afhankelijk van uw keuzes, kunnen de kosten van een aanbouw dus behoorlijk variëren. Met een offerte op maat maken we dit overzichtelijk. Zo weet u vooraf precies welk prijskaartje er aan uw wensenlijstje hangt. En kunt u eventueel nog het één en ander aanpassen of nog even doorsparen.

Offerte kosten aanbouw? Bel vrijblijvend.

Wilt u weten wat een aanbouw u gaat kosten? Neem dan gerust contact op om uw wensen met ons door te spreken. We voorzien u van deskundig advies en natuurlijk een scherpe offerte! Neem hiervoor contact op via ons contactformulier of bel ons op 0858000322.