3 voordelen van een prefab aanbouw

Terug naar overzicht
Prefab aanbouw

Prefab aanbouw, snel en voordelig

Overweegt u om uw woning van een aanbouw te voorzien? Maar hikt u aan tegen de kosten en de tijd die een verbouwing in beslag neemt? Een prefab aanbouw is relatief goedkoop en al binnen enkele uren te plaatsen. In dit artikel vertelt BAMAB Bouw u wat een prefab aanbouw is en wat hier de voor- en nadelen hiervan zijn.

Wat houdt prefab in

Een prefab aanbouw is een aanbouw die is voorgeproduceerd in een fabriek of werkplaats. Hierbij zijn zowel de materialen, het ontwerp als de productiemethodes gestandaardiseerd. Hierdoor liggen de productiekosten een stuk lager dan bij een maatwerk aanbouw. Eenmaal geproduceerd worden de delen naar uw woning getransporteerd, waarna ze in een kort tijdsbestek aan elkaar worden gemonteerd.

Wat zijn de voordelen van een prefab aanbouw?

Doordat dit type aanbouw op een andere plek wordt voorgeproduceerd, en vervolgens in een zeer kort tijdsbestek aan uw huis wordt gemonteerd, brengt de volgende voordelen met zich mee:

Voordeel 1: goedkoper dan maatwerk

Dankzij de standaardisatie zit er veel minder maatwerk aan een prefab aanbouw. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere productie. Hierdoor liggen natuurlijk ook de kosten een stuk lager als bij maatwerk.

Voordeel 2: efficiënte bouw onder ideale omstandigheden

Doordat uw aanbouw binnen wordt gefabriceerd, verloopt de bouw veel efficiënter. Eén van de redenen hiervoor, is dat de weersomstandigheden geen roet in het eten kunnen gooien. Zo verloopt de bouw voorspoedig, zonder onnodige vertragingen.

Voordeel 3: zeer snelle plaatsing

Doordat alles op een andere locatie wordt geproduceerd, hoeven we de aanbouw bij u alleen nog maar in elkaar te zetten. Vaak is dit al binnen drie á vier uur voor elkaar en u kunt er meteen gebruik van maken. Zo zit u niet wekenlang in een verbouwing met rommel, stof en monteurs in huis.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zitten er ook enkele nadelen aan een prefab aanbouw. Zo zijn de mogelijkheden vanzelfsprekend iets minder uitgebreid als bij maatwerk. U maakt een keuze uit een standaardmodel en personaliseert deze met de aanwezige opties, zoals grotere ramen, betere isolatie en de positie van de stopcontacten. Ook is het vanwege de voorproductie belangrijk om vooraf uw wensen goed door te spreken, omdat achteraf aanpassen lastiger is.

Meer weten over prefab aanbouw?

Denkt u naar aanleiding van dit artikel: ‘hé, dat is interessant!’ Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt rekenen op deskundig advies en scherp aanbod. U bereikt ons via het contactformulier of door ons te bellen op 0858000322.